Flying Twitter Bird Widget By Blogger Modifiye

Bu Blogda Ara

30 Kasım 2011 Çarşamba

AHŞAP BOYAMA TEPSİ

 Tepsi Objemiz ve leylak peçetemiz. Güzel ikili oldu.
 Tepsinin içini beyaz boyadım iç kenarları ve alt kısmı lila rengi Leylaklara uygun olsun istedim.
 Peçeteyi tepsiye uyguladıktan sonra yine akrilik lila renginde boya ile uygulamanın kenarlarına fırça ile kontur geçtim böylece peçete beyaz zeminle daha uyum sağladı. Aynı uygulamayı yapraklar içinde yaptım.
 Yapraklara simli boyutlu boncuk boya ile geçiş yaptım. Parlak şeyleri severim.

 Simli boyutlu boncuk boyayı sünger yardımıyla tepsinin lila rengi olan yerlerinede uyguladım.
Ve Tepsinin bitmiş hali. 

25 Kasım 2011 Cuma

17 Kasım 2011 Perşembe

AHŞAP BOYAMA KUTU

Objemiz kitap şeklinde kutu. Öncelikle zımpara yapıyoruz. sonra Su bazlı akrilik beyaz boya ile 3 kat boyuyoruz. Her boyamada boyanın iyice kuruduğundan emin olup sonra diğer kata geçiyoruz.  Bu arada her kat boyamadan sonra zımpara işlemini unutmuyoruz. Ha birde zımpara yönü ile boyama yönü aynı olacak. 
 Evet boyama işlemi tamam ve son kez zımpara yapıyoruz. Artık peçete uygulamamıza geçebiliriz.

Seçtiğim peçetede güller ve leylaklar var bunları objenin üzerine yerleşimlerine göre kesiyoruz. Peçete 3 katlıdır bunun sadece desenin olduğu katını uygulayacağımızdan dolayı ayıpır diğer iki katı çöpe :) desenli katı ise objeye peçete tutkalı ile yapıştırıyoruz. 
 veeeee işlem tamam. :))




AHŞAP BOYAMA

 Ahşap  obje  3 kat beyaza boyandı. Mdf ürünü beyaza boyamak biraz işgence gibi geliyor bana malum kapatması ve fırça izleri bırakmamak uğraştırıyor. Ama boyandıktan sonrada çok hoş duruyor. Bu arada her kat boyamada zımpara işi çok önemli titizlikle yapılan zımpara işi objenizin albenisini artırıyor.



KEÇE KOLYE

Keçe toplar , örgü çiçeklerer den yapılmış olan kolye.

TOKA

16 Kasım 2011 Çarşamba

 Keçe üzerine boncuk ve organze kurdela işleme.

Kurdeladan Gül yapımı

 Geniş bir kurdela iki boyutta daire şeklinde kesilir.  Ben mum kullanıyorum ama isteyen çakmaklada bu kesilen daire şeklindeki güllerin etrafını hafif hafif yakarak kurdelanın ip atmasını mani olup hemde görsel açıdan şekillendiriyorsunuz.
 Yakma işlemi bittikten sonra kurdelaları birbiri arkasına dikiyoruz (aslinda ipe dizmek de denilebilir. ) iğnede kalan ve son düğüm yaptığımız ipleri çekince kurdelalar büzülmeye başlıyor ve yuvarlak formunu verdikden sonra dikim işlemini tamamlıyoruz. Ben her gül katmeri için 5 adet daire kurdela kestim. katmer şekline göre dilediğiniz sayıda yapabilirsiniz.
 Son olarak parçaların En küçüğü olan ki bu gülün iç kısımda bulunan tomurcuğu olacak buraya çeşitli renklerde küçük boncuklarla süsleme yapıyoruz.
 Benim yaptığım Gül üç katmandan oluşuyor ve her katmanın boyutu birbirinden farklı en büyük katman en altta ve küçük katman ki boncuk işleme yaptığımız ün üstte olacak şekilde dikişle veya yapıştırıcı ile sabitleyip en alta yaprakları koyup Gülümüze sahip oluyoruz. :)
Süslemelerinizde, broş ve takı süslemelerinde hayel gücünüzün eriştiği tüm noktalarda kullanabilirsiniz.

Keçe Pano

40*40 Ölçülerinde beyaz keçe üzerine aplike şeklinde çalışıldı. 

öncelikle kağıt üzerine çizim yapıp şablonu tasarladım. sonra keçeleri aynı boyutlarda kesdim sonrada panonun üzerine silikon tabanca ile yapıştırdım.