Flying Twitter Bird Widget By Blogger Modifiye

Bu Blogda Ara

22 Ocak 2012 Pazar

Dekupaj Pano

 Tual üzerine dekupaj çalışmasını ilk defa denedim İyikide denemişim. A3 boyutunda resmi ozalitçide bastırdıktan sonra resme uygun ki tual aldım.
Öncelikle resmi tuala bütün şekilde dekupaj tutkalı ile uyguladım. Tabi resim büyük olunca tualde biraz esnek olunca uygulamayı daha dikkatli ve adım adım yaptım bu arada tutkalı sadece tuala sürdüm.
Bunlarda hamur kabartmalar.


Kabartmaları sadece menekşelerde yaptım öğle kat kat yapıp resmi boğmak istemedim. 




Resmin orjinalinide yayınlıyorum. Sizlerde belki bir projede kullanmak istersiniz.

20 Ocak 2012 Cuma

TAKI KUTUSU

 Eveeet bu aralar bu kutulara takmış durumdayım. Uzun bir süre daha bu kutulardan boyamayacağım sanırım :) Öncelikle bej rengine boyandı zımparası herseyi bitti. Peçete dekupaj uygulaması için hazır hale getirildi peçeteyi kutunun boyutları doğrultusunda kestim, katlarını ayırıp desenli katını peçete tutkalı ile objeye uyguladım. İç kısmını sade boyadım kapak kısımlarını koyu kahve boyayıp bej rengiyle puantiye yaptım.



18 Ocak 2012 Çarşamba

AHŞAP BOYAMA KUTU

 Bu sıralar bu kutularla uğraşıyorum. Çok sevimliler bi o kadarda boyaması sıkıntılı mdf ürün olmadığı için boyayı alması ve zımpara işlemleri yorucu oluyor iyiki boyutları küçük. Resimde göründüğü üzere öncelikle kırmızı renge boyadım. İç kısımlarını tam boyamadım çünkü keçe kaplıyacağım.
 Kırmızı boya kuruduktan sonra hafif bir zımpara geçtim. Sonra hafif bir mumlama işlemi yaptım. Mum olarak bildiğimiz evlerde olan beyaz mumu kullandım aynı boya yönünde gelgitlerle boyadım. Sonra üzerine Beyaz akrilik boya Yine aynı boyama yönünde. fazla kapatıcı şekilde sürmedim zaten mumlama yapıldığı için beyaz boyanın fırçayla sürülmesi çok kolay olmuyor. Böyle biraz ala bula derler ya hani öğle durdu. Kuruduktan sonrada zımpara işlemini yaptım Böylelikle alt tabanda olan kırmızıyı biraz daha belirginleştirdim. Böylelikle kırmızı eskitme görüntüyü vermiş oldum.
 Ahşap boyama kutularda aksesuarları seviyorum. Yine keçe ve dantel kullandım. Birde yarım inci boncuklar. Tabi  önce puantiye  yaptım. Puantiyeyi herhangi bir şablonla değil, bildiğimiz kulak temizleme çöpleriyle kırmızı boyaya batırıp uyguladım oldukça pratik tavsiye ederim. Danteli üst kısıma dekupaj tutkalıyla yapıştırdım çok sağlam oldu. Keçeyide silikon yapıştırıcıyla uyguladım.

Veeee Son görüntü böyle :)

9 Ocak 2012 Pazartesi

Deri çanta

 Yaklaşık olarak A4 boyutunda olan suni deri parçasını iki yanından diktim. Bu arada yanlarını önce sulfile makası ile kestim. Sonra el presi ile kuşgözü ve çıtçıt bastım. İşte böylelikle küçük el çantası hazır.
 Resimde renkler biraz karışmış ama Gümüş simli, Siyah simli ve Bakır simli olarak üç ayrı renkte.


7 Ocak 2012 Cumartesi

TAKI KUTUSU

 Ahşap kutuyu öncelikle bej rengine boyadım.
 Peçete tekniği uygulayacağım peçetenin rengine göre kullanacağım objeler hatır Kağıt güller biraz boncuk ve peçeteden kesilmiş Kelebek.
 Peçete tekniğini uyguladıktan sonra üzerine örgü ipi silikonla yapıştırdım. sonra güller ve boncuklarıda örgü ipin üzerine yapıştırdım.
Fikrimce Romantik bir kutu oldu.


5 Ocak 2012 Perşembe

KEÇE ANAHTARLIK

 Malzemeler göründüğü gibi. Keçe, Keçe toplar, Biraz kurdela ve kurdela iğnesi ile anahtarlık.
 Keçe topları boncuklarla işledim. Uğraştırıcı gibi görünmesine rağmen gayet zevkli bir iş. Malzemeleri kurdelaya geçirip anahtarlığı tamamlıyoruz. Tabi bu sadece anahtarlık gibi değil çanta aksesuarı olarakta kullanılabilir.


Kupaların üzerine Peçete Dekupaj uyguladım. Bu ilk denememdi ama gayet güzel oldu. Kupaların üzerine peçeteyi uygulamak biraz zor oldu. Uygulama bittikten sonra kurumaya bıraktım. Sonra Sır vernik ile vernikleme işlemini bitirdim.