Flying Twitter Bird Widget By Blogger Modifiye

Bu Blogda Ara

17 Kasım 2011 Perşembe

AHŞAP BOYAMA KUTU

Objemiz kitap şeklinde kutu. Öncelikle zımpara yapıyoruz. sonra Su bazlı akrilik beyaz boya ile 3 kat boyuyoruz. Her boyamada boyanın iyice kuruduğundan emin olup sonra diğer kata geçiyoruz.  Bu arada her kat boyamadan sonra zımpara işlemini unutmuyoruz. Ha birde zımpara yönü ile boyama yönü aynı olacak. 
 Evet boyama işlemi tamam ve son kez zımpara yapıyoruz. Artık peçete uygulamamıza geçebiliriz.

Seçtiğim peçetede güller ve leylaklar var bunları objenin üzerine yerleşimlerine göre kesiyoruz. Peçete 3 katlıdır bunun sadece desenin olduğu katını uygulayacağımızdan dolayı ayıpır diğer iki katı çöpe :) desenli katı ise objeye peçete tutkalı ile yapıştırıyoruz. 
 veeeee işlem tamam. :))




6 yorum:

  1. iyi günlerde kullanın, çok şık duruyor. Geçen sene bende her elime geleni boyamaya başlamıştım, çok zevkli bir uğraş. Şimdi bu güzel şeyi görünce tekrar depreşti, ahşap tarafım :) görüşmek üzere hoşçakalın....

    YanıtlaSil
  2. Beğenmenize sevindim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Çok süper olmuş :) çok beğendim ben bişi merak ediyorummm :( neden her boyadan sonra zımpara yapılıyo ben yapmadım hiç :) acaba anlamı nedir yani merak ettm bi kaç yerde daha gördm de :)

    YanıtlaSil
  4. 1Gül, mdf yi önce zımpara yapman gerekiyor ki prüzsüz bir yüzey elde etmelisin boyayı daha iyi alır. her boyadan sonra zımpara yapman gerekiyor bu pürüzsüz bir görüntü olsun diye. . bunu şöyle düşün boyayı yaptıktan ve kuruduktan sonra ellini objenin üzerinde gezdirğinde pütür pütür olduğunu fark edersin görüntü açısındanda fırça izleri belirgin ve boya katları görünür. ikinci boyayı zımparasız uyguladığında hem boyayı fazla kullanırsın kapatmaya çalışırsın hemde görüntü olarak istediğini elde demezsin. tavsiyem mutlaka zımpara yap :)

    YanıtlaSil
  5. Tamam hobixcim benm :) adrsimi yazıom ama bunu yayıonlama oluırmu :) roseone275@hotmail.com valla bi kutu yapcam küçük hediye kutusu birde tepsi yapmak istiyorum kendime ama daha almadım inş. ileriki günlerde boyalarımda krem ve çikolata kahve :)

    YanıtlaSil
  6. merhaba ben yeni keşfettim sizi)) acaba zımpara numarası ve vernik için tavsiye varmı? başka atladıgım tavsiyenizde varsa)) ayrıca kagıt ve pecete tutkalı farklımı?

    YanıtlaSil